Mitä Utsjoella voi tehdä omatoimisesti?

Utsjoki on matkailukohteena paikka, missä on vain mielikuvitus rajana.

Vaella kävellen

Utsjoen erämaa-alueilla on useita erilaisia metsähallituksen ylläpitämiä retkeilyreittejä ja polkuja.
Voit valita itsellesi lyhyen päivän retken tai lähteä vaikka yön ylireissuille ja yöpyä metsähallituksen ylläpitämillä autiotuvilla.

Katso tästä lisätietoja reiteistä

Kalasta Utsjoen tunturijärvillä ja Tenojoella

Tenojoella on pitkät perinteen lohenkalastuksessa ja tunturikalastamisessa. Meiltä saat apua välinevuokraamisessa, lupa-asioissa sekä kalastuspaikoissa. Katso välinevuokraushinnat hinnastostamme.

Hiihdä Utsjoen valaistulla ladulla tai erämaassa

Utsjoen koulukeskuksen vieressä sijaitsee 2,3km pitkä valaistuslatu, joka sopii kaiken tasoisille hiihtäjille. Siellä sijaitsee myös urheilukenttä ja puolikota tulistelua varten. Lapset voivat lasketella koulun kentällä siihen tarkoitetussa mäessä ja lämmitellä tulien ääressä.

Utsjoella on myös useita vapaaehtoistyövoimin tehtyjä latuja, jotka menevät tuntureilla sekä lähellä kylää. Ota meihin yhteyttä niin neuvomme mielellämme näille reiteille.

Marjastaminen ja sienestäminen

loppukesästä ja alkusyksystä alkavat marjat kypsyä ja sienet kasvaa. Heinäkuussa voit löytää tunturijängiltä hillaa ja myöhemmin kesällä märistä koivikoista mustikoita. Utsjoelta löytyy myös useita erilaisia sienilajikkeita syksyisin.

Metsästäminen

Erityisesti riekonpyynti on Utsjoen erämaa-alueilla suosittua. Utsjoen alueelta löytyy useita vuokrattavia tunturitukikohtia metsästäjälle. Muistathan olla hyvissä ajoin hankkimassa lupia! Ota yhteyttä meihin, jos tarvitset majoitusta, opastuksia tai apua lupien hankinnassa.